Boligavisen

Lejligheder i Århus

Måske er du studerende og leder efter et sted at bo i Århus? Mange har skrevet sig op til at få et kollegieværelse, men som du nok allerede ved, kan ventelisterne til sådanne boliger være uendeligt lange. Det kan også være, at du ikke er interesseret i at købe et hus lige nu på grund af det usikre boligmarked, og i stedet ønsker at leje noget i Århus by.

​ Der kan være mange forskellige slags grunde til, at folk ønsker at finde en lejebolig. Samtidig er der mange, som også ønsker at finde en billig en af slagsen, og det er straks sværere i byer som Århus og København, hvor efterspørgslen er stor og udbuddet lille. Det er nemlig et kæmpe problem, at der er så få lejeboliger i Århus, som de studerende rent faktisk har råd til. Gennem de seneste ti år er antallet af billige lejeboliger faldet markant. Flere og flere har også investeret i andelsboliger/lejligheder, fordi at det simpelthen føles som en endeløs kamp at finde en lejebolig til en fornuftig pris.

Det kan rent faktisk lykkes at finde en billig lejebolig i Århus – det er ikke nemt, men i sidste ende er det værd at bruge tid og ressourcer på, så man får et hjem, hvor man hver måned ikke er økonomisk presset af en alt for høj husleje. Samtidig skal det også være et sted, hvor man kan føle sig hjemme.

Først og fremmest er der mange steder på internettet, hvor du kan søge efter lejeboliger – her kan du også indtaste, hvad huslejen maksimalt må være på hver måned, og derved kan du hurtigt og effektivt indkredse din søgning. Dette kan være hjemmesider som boligportalen, lejebolig eller boligsurf.

​For at komme ned i husleje-prisen, må man ofte også acceptere, at lejeboligen ikke ligger midt inde i centrum og måske ikke er helt ny renoveret, og de fleste studerende er også klar over, at de ikke kan få alle deres boligønsker opfyldt på en gang. TV2 har lavet en undersøgelse, som viser de gader, hvor du finder de billigste lejeboliger i Århus – det gælder Langøgervej, Grøndalsvej eller Bronzealdervænget. Hvis du finder nogle boliger til leje på disse gader eller i området omkring, så bør du være ekstra opmærksom, og så handler det om at slå til ligeså snart, at muligheden byder sig. En anden mulighed er også at deles med andre studerende om en lejlighed, eller leje et stort hus og bo to familier sammen! Jo mere du betaler, jo mere får du ofte også for pengene, når det gælder boligmarkedet lige nu.