Boligavisen

Lejebolig i Esbjerg


Esbjerg er Danmarks femte største by og den allerstørste i Vest Jylland. Byen har en skøn beliggenhed ud til vandet – nogle siger endda, at Vadehavet er deres nabo. Derfor var det også oplagt at bygge en havn tilbage i 1868, som har været den største fiskerihavn i Danmark – det kan man dog ikke prale af mere, men havnen har stadig stor betydning, da det er en god indtægtskilde i Esbjerg. Hvis du er sports-entusiast, så ved du nok også, at fodboldklubben EfB og Esbjerg Energy (ishockeyklub) ligger i byen – det er noget, som folket i Esbjerg er meget stolte over, og det forstår man jo godt! Udover dette har byen også mange seværdigheder at byde på – det er alt lige fra spændene museer til spillesteder som musikhuset og musikkonservatoriet. 

Befolkningsantallet i Esbjerg er steget markant gennem årene – det skyldes blandt andet alle arbejdspladserne inden for olie og gas, så skal der bruges folk til at installere havvindmølleparkerne, og til sidst er der også mange ansatte ingeniører i byen. Esbjerg har en række universiteter og andre skoler, så flere studerende er også begyndt at bosætte sig i byen. Det gælder eksempelvis studerende på Syddansk Universitet Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg og University College Syddanmark. De studerende har brug for en lejebolig i de fem år, som studiet ofte tager. Udover dette, så er mange tilflyttere til byen også på udkig efter en skøn lejebolig, mens det også kan være folk, som allerede bor i Esbjerg, der gerne vil flytte til et andet sted i byen.

Der findes mange forskellige boligsider, hvor du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over boligsituationen. Her har du også mulighed for at indkredse søgningen, så den passer til dine behov. Det er websites som eksempelvis boligportal, bolig.com og lejebolig, men der er faktisk også lavet en Facebook-side i Esbjerg, hvor udlejere og lejere kan komme i kontakt med hinanden.

​Umiddelbart er Esbjerg en kommune, som gør meget for, at indbyggerne skal have et godt sted at bo, hvor man føler sig hjemme, mens det samtidig skal være til en fornuftig og rimelig husleje hver måned. Hvis du mangler en lejebolig i Esbjerg, så er der fire store boligforeninger, som du kan prøve at kontakte – Arbejdernes Boligforening, Boligforeningen Fremad, Esbjerg Almennyttige Boligselskab og Boligforeningen Ungdomsbo. Tilsammen har de over ni tusinde boliger til udlejning. Hvis du er studerende, kan det også være en mulighed at på et kollegie. Hvis dette lyder som noget for dig, bør du i dette tilfælde kontakte Esbjerg Kollegieforening. Der kan være meget hjælp at hente i Esbjerg kommune, når det drejer sig om at finde en lejebolig, og det er ofte en stor lettelse for især tilflyttere, som måske slet ikke kender byen, eller som skal finde en billig studiebolig.