Boligavisen
Lejebolig i Roskilde Når de fleste hører ordet Roskilde, er det første, som de tænker på ofte ”Roskilde Festival”, og det kan folk have mange blandede følelser omkring. Byen har meget mere end en festival at byde på, som kun varer 10 dage om året. Seværdigheder som domkirken og vikingeskibsmuseet er også to af de populære ting, som folk udefra kommer til byen for at se. Roskilde er en af de ældste byer i Danmark, og du kan også opleve en flot natur i området omkring Roskilde Fjord. Der er rigtig mange, som er glade for at have bosat sig i Roskilde, og hvis man gerne vil ind til hovedstadsområdet, er dette også nemt med de gode transportmuligheder. Der bor også rigtig mange studerende i byen, da RUC ligger der, og udover dette er der også mange erhvervs- og tekniske skoler i byen. 

Måske står du og skal læse på Roskilde Universitet (RUC) eller har fået et job i byen? Eller måske bor du allerede i Roskilde og er på udkig efter et nyt lækkert sted? I forhold til større byer som København og Århus, er det ikke lige så stor en kamp at finde en lejebolig i Roskilde, men dermed ikke sagt, at det ikke er svært, hvis man som de fleste studerende har et budget, som skal overholdes hver måned. Mange studerende synes, at det er et problem, at man så sent får at vide, om man er optaget på ens uddannelse. Ofte har den studerende kun en måned til at søge bolig i. Dog kan du stadig begynde at finde kollegie-lejeboliger inden,  som de har mange flotte og lækre af i Roskilde, da de først kræver dokumentation på uddannelse cirka en måned før.

På internettet er der rigtig mange forskellige hjemmesider, hvor du kan søge lejeboliger i Roskilde. Ofte skal du have et betalende medlemskab for at kunne kontakte udlejeren, og det kan være dyrt, men i sidste ende vil det være alle pengene værd, hvis det betyder, at du finder din drømme-lejebolig. Dette kan være hjemmesider som boligportalen, lejebolig, boligstedet, boligdeal og mange flere. Disse websites er smarte, da du hurtigt kan indkredse din søgning ved at afkrydse, hvor mange værelser der skal være i boligen, din maksimum husleje og antallet af kvadratmeter. Et godt råd kan også være at bo flere sammen under samme tag – lej en stor lejlighed og lav det til jeres eget lille kollektiv, så i for eksempelvis bor 3-4 studerende sammen.